Türkiyem Tv

İrmik Tatlısı (Revani) Nasıl Yapılır?

İrmik Tatlısı (Revani) Nasıl Yapılır?
17 views
04 Aralık 2018 - 9:15

İrmik Tatlısı () Nasıl Yapılır ?

Şerbetli , veya revani olarak bilinen çeşidimiz nispeten diğer şerbetli tatlılara göre hafif sayılan oldukça lezzetli bir tatlıdır. İrmik tatlısı için bir çok bulunsa da biz tarifimizde hiç yağ kullanmayacağız. Ayrıca miktarını yüksek tutacağız. Kısacası yağsız bol irmikli İrmik Tatlısı tarifi de diyebiliriz. Tarifimiz için gereken malzemeler şu şekilde;

Fotoğraf: Hürriyet

  • 3 adet Yumurta
  • Süt
  • Şeker
  • Un
  • İrmik
  • Hamur Kabartma Tozu
  • Şekerli Vanilin (olmasa da olur)

3 adet yumurtayı geniş bir kabın içine kırıyoruz, üzerine 1 veya 1,5 su bardağı şeker ilave ettikten köpürene kadar çırpın, 2 su bardağı süt koyduktan biraz daha çırpın ve yarım su bardağı un ve sonrasında 1,5 paket (750 gram) İrmik ekleyin, karıştırmadan önce  irmiğin üzerine hamur kabartma tozunu ve şekerli  vanilin ekleyerek güzelce karıştırın. Yaklaşık 2 dk karıştırmanız yeterli olacaktır. Fazla karıştırdığınız takdirde tatlınız kabarmayabilir, az karıştırdığınız takdirde pişerken sadece bir tarafı yada bir kısmı kabarıp diğer kısımlar kabarmayabilir. Daha sonra tepsiye döküp fırını 180 dereceye getirin, 1 saat içersinde pişmiş olacaktır. Fırını önceden ısıtmanıza gerek yoktur. Fakat yarım saat sonra tepsiyi çevirebilirsiniz.

Dikkat: Fırının Fanını Çalıştırmayınız.

 

Şerbetin Hazırlanışı, Tarifi

Şerbet kısmı belki de tarifin en can alıcı kısımlarından bir tanesidir. Damak tadınıza göre şerbetin ne kadar kıvamı olacağını ayarlayabilirsiniz. Genel olarak 4 su bardağı suya bir buçuk yada 1 su bardağı şeker konulur. Fakat siz kendi göz kararınıza ve kıvam isteğinize göre hazırlayabilirsiniz. Yukarıda yer alan tarifimizde ki ölçülerde hazırladıysanız. yaklaşık 750 ml su, ve 200-250 gram su kullanarak şeker kaybolana kadar karıştırın daha sonra kaynamasını bekleyin, 5 dk kadar kadar kaynadıktan sonra üzerine 3-4 damla limon sıkarak 2-3 dk daha kaynatın. Limon suyu kıvam verirken aynı zamanda şerbetin tadını da etkileyebileceği için çok kullanmaktan kaçının. Hazır olan şerbeti soğuması için bir kenara bırakın. İrmik tatlısı üzeri açık kahve rengini alana kadar piştikten sonra fırından çıkartın ve soğumuş şerbeti tatlı sıcakken üzerine  bir kepçe yardımı ile dökün. Bir kaç dakika daha bekledikten sonra irmik tatlınızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

İrmik Tatlısı Üzerine Ne Konur ? Nasıl Süslenir ?

Burada devreye vazgeçilmez lezzetlerimizden biri olan kuruyemişler giriyor. Her kuruyemiş olmasa da ceviz, badem ve fındık ezilerek veya blender’dan geçirilerek üzerine serpilebilir. Ya da ikiye bölünen bademler her dilim başına bir yarım olarak eklenebilir. Bir diğer seçenek künefe de olduğu gibi bir kaşık dondurma ve biraz antep fıstığı ile de servis edilebilir.   İsterseniz biraz hindistan cevizi de katabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.